/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Consiliul pentru egalitate s-a autosesizat într-un caz de discriminare a unui copil la grădiniță fiindcă mama nu achită taxe

10 noiembrie 2017, ora 14:44

Astfel, membrul Consiliului Andrei Brighidin s-a autosesizat referitor la postarea publică de pe rețelele de socializare, prin care un părinte, copilul căruia frecventează grădinița nr. 32 din municipiul Chișinău, prezintă o informație în care pot fi identificate câteva elemente ce par a fi discriminatorii.

Pe rețeaua socială, mămica copilului face publică o fotografie prin care se prezintă într-o imaginea bruiată fețele unui grup de copii, participând la o activitate în cadrul grădiniței. Din imagine se poate observa vestimentația copiilor, care este identică, excepție fiind îmbrăcămintea unui copil. Din declarația mamei, reiese că ar fi discriminat de către educatoare, pe motiv că părintele refuză să achite taxa solicitată.

„Dat fiind faptul că persoana care a făcut publică postarea sugerează ideea că, în asemenea situație, copilul ar putea fi o potențială victimă a discriminării, astăzi, a fost înregistrată nota de autosesizare, iar în urma investigațiilor care urmează să se desfășoare se vor elucida toate circumstanțele cauzei”, se anunță într-un comunicat al instituției publicat joi, 9 noiembrie.

Menționăm că atât părinții din grupa frecventată de copil, cât și directoarea grădiniței au negat acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram