Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității s-a autosesizat pe marginea unui caz dintr-o grădiniță din Capitală. Într-o postare publică pe facebook mama unui copil spune că băiatul ei este discriminat din cauza că nu achită taxele cerute de educator.

Astfel, membrul Consiliului Andrei Brighidin s-a autosesizat referitor la postarea publică de pe rețelele de socializare, prin care un părinte, copilul căruia frecventează grădinița nr. 32 din municipiul Chișinău, prezintă o informație în care pot fi identificate câteva elemente ce par a fi discriminatorii.

Pe rețeaua socială, mămica copilului face publică o fotografie prin care se prezintă într-o imaginea bruiată fețele unui grup de copii, participând la o activitate în cadrul grădiniței. Din imagine se poate observa vestimentația copiilor, care este identică, excepție fiind îmbrăcămintea unui copil. Din declarația mamei, reiese că ar fi discriminat de către educatoare, pe motiv că părintele refuză să achite taxa solicitată.

„Dat fiind faptul că persoana care a făcut publică postarea sugerează ideea că, în asemenea situație, copilul ar putea fi o potențială victimă a discriminării, astăzi, a fost înregistrată nota de autosesizare, iar în urma investigațiilor care urmează să se desfășoare se vor elucida toate circumstanțele cauzei”, se anunță într-un comunicat al instituției publicat joi, 9 noiembrie.

Menționăm că atât părinții din grupa frecventată de copil, cât și directoarea grădiniței au negat acuzațiile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!