Clopotul mare al turnului cu ceas al Palatului Westminster, Big Ben, va bate din nou după trei luni de tăcere cu prilejul marcării sfârșitului Primului Război Mondial la 11 noiembrie, relatează EFE, citat de Agerpres.

Ceasul va trebui să marcheze cu precizie orele 11:00, momentul în care au încetat ostilitățile după semnarea armistițiului între blocul aliat și Germania în 1918 în orașul francez Compiegne.

A doua zi, duminică 12 noiembrie, clopotele vor fi scoase din funcțiune la ora 13:00, urmând să devină din nou active la 23 decembrie în perioada Sărbătorilor de Crăciun și vor rămâne în funcțiune până la 1 ianuarie 2018.

Când au început lucrările de reparație, la 21 august, și s-a anunțat că Big Ben va amuți timp de patru ani — perioadă necesară reparațiilor turnului și ale ceasului — s-a precizat că orologiul își va relua activitatea doar la evenimentele importante.

Clopotul turnului, redenumit „Elizabeth Tower” în 2012 pentru a marca cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, a intrat astfel în cea mai lungă perioadă de tăcere în cei 157 de ani de istorie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!