Un nou sondaj realizat de Institutul Internațional Republican relevă o creștere accentuată a numărului cetățenilor care vor în Uniunea Europeană, spre deosebire de cei care pledează spre Uniunea Euroastică.

Potrivit datelor, 49 % dintre cetățeni au optat pentru Uniunea Europeană, iar 38% pentru opțiunea Uniunii Euroasiatice. Astfel, pentru prima dată în ultimii trei ani, numărul celor care pledează pentru UE l-a depășit pe cel care optează pentru Uniunea Euroasiatică.

Foto: iri.org

Majoritatea respondenților care au optat pentru UE au vârsta cuprinsă între 18-29 de ani, pe când majoritatea care aleg Uniunea Euroasiatică au vârsta de peste 50 de ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!