Polițiștii de frontieră din punctul de trecere ”Sculeni” au depistat un permis de conducere românesc cu premise rezonabile de falsificare. Posesorul actului contrafăcut, un cetățean al R. Moldova, urma să-l transmită în Republica Franceză.

La data de 8 noiembrie a.c., în punctul de trecere „Sculeni”, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat autocarul de rută regulată ”Chișinău-Franța”. În timpul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni asupra a unui călător, care prezenta un comportament agitat. Astfel, inspectorii controlului de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor.

În rezultat, la un moldovean de 47 de ani, locuitor al sat. Pelivan, r-nul Orhei, s-a depistat în portmoneul personal un permis de conducere, eliberat de autoritățile românești, cu semne vădite de falsificare. Bărbatul a declarat că în timpul așteptării cursei, s-a apropiat o persoană necunoscută și l-a rugat, contra unei sume de 50 de euro, să transmită un permis de conducere unei persoane care-l va aștepta în Paris.

Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză. Pe faptul celor depistate polițiștii de frontieră cercetează cauza în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și implicarea altor persoane. Cetățeanului documentat i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!