/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Voronin felicită cu revoluția din octombrie. Liberalii: Dacă vă place Lenin mergeți la Moscova și pupați-i moaștele

10 noiembrie 2017, ora 12:47

„Aducem felicitări întreg poporului moldav care s-a folosit de rezultatele revoluției și ce a urmat când a fost construi Uniunea Sovietică”, a menționat Voronin. Acesta a mai felicitat miliția sovietică și a menționat că aceștia apărau interesele societății, spre deosebire de poliția de acum.

Comunistul a fost însă dezaprobat de Valeriu Ghilețchi, care a menționat că în loc de felicitări ar fi mai potrivit un minut de reculegere: „Cu tot respectul pentru președinte Voronin, eu cred că această felicitare poate stârni și alte reacții, deoarece revoluția a adus cu sine pierderea a zeci și sute de milioane de vieți. Apropo, mii de clopote au fost date jos în timpul revoluției și poate importul de clopote ar trebui făcut nu din contul statului, dar din contul revoluționarilor. Pe 31 octombrie 1517 a avut loc un alt eveniment, ceea ce se numește astăzi Reforma lui Martin Luther, reforma protestantă, iată această reformă a schimbat cu adevărat fața continentului European și cu aceasta eu vreau să vă felicit”.

Voronin nu a ezitat însă să aducă o replică: „Domnul Ghilețchi după credință este baptist și asta e problema lui. Noi vorbim despre legea noastră ortodoxă creștină. Domnule Ghilețchi, mata câteodată vrei să demonstrezi că ești om obiectiv. Dacă chiar ești, atunci citește atent ceea ce se scrie și se vorbește, nu doar ce îți place, dar și ce trebuie să știi ca să fii om dezvoltat din toate punctele de vedere. În anii 2001-2009, PCRM a construit peste 600 de biserici și 27 de mănăstiri și nu am umblat cu mâinile întinse în Parlament pentru clopote. Erau cu clopote, erau cu tot ce trebuie”.

În discuție s-au implicat și liberalii, iar deputatul Ion Apostol a criticat și el mesajul lui Voronin și i-a sugerat că dacă îi place de Lenin, să meargă la monumentul acestuia sau la Moscova și să îi pupe moaștele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram