Vladimir Putin, preşedintele rus, a declarat că este îngrijorat că Washingtonul ar putea avea planuri de a interfera în alegerile prezidenţiale ruse din 2018, ca răspuns la presupusele ingerinţe ale Kremlinului în alegerile americane din 2016, informează Mediafax.

„Drept răspuns la presupusele ingerinţe ale Kremlinului în alegerilor americanilor, aceştia doresc să creeze probleme în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia”, a afirmat Putin.

„Pentru a face asta, Washingtonul s-ar putea folosi mecanisme „de conexiune şi dependenţă” în cadrul Comitetului olimpic”, a mai adăugat liderul rus în cadrul unei vizite oficiale în oraşul Chelyabinsk.

Preşedintele a spus că este „îngrijorat” şi are „suspiciuni” că „SUA ar putea încerca să creeze o atmosferă supărătoare în comunitatea sportivă”, în măsura în care Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 vor coincide cu perioada alegerilor prezidenţiale ruse.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!