/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ZdG: Centrul Național Anticorupție – fabrică de lux şi milionari pe banii rudelor. Ce avere au angajații CNA

missing
10 noiembrie 2017, ora 09:42

ZdG a scanat declaraţile de avere şi interese depuse de angajaţii CNA în ultimii ani şi vă prezintă averile deţinute de aceştia, cele declarate, dar şi cele pe care angajaţii instituţiei au evitat să le indice în declaraţii.

Mihail Cojocaru, şeful Direcţiei 1 a CNA, în 2016, a avut un salariu lunar de 20 de mii de lei. Pe lângă salariu, oficialul declară că doi copii ai săi au primit donaţii în valoare de 160 de mii de lei. Familia Cojocaru declară că este proprietara a 3 automobile: un Renault Clio fabricat în 2003 şi cumpărat în 2010, un Hyundai Tucson fabricat în 2011 şi procurat în 2012 şi un BMW 730D, fabricat în 2009 şi procurat în 2015 cu 205 mii de lei.

De facto, Mihail Cojocaru conduce un BMW 730LD XDRIVE, model mai nou faţă de cel declarat de funcţionar, fabricat în 2015, automobil ce nu se regăseşte în declaraţia sa de avere şi interese pentru anul 2016.

Preţul de piaţă al unei asemenea maşini începe de la 70 de mii de euro (aproximativ 1,5 milioane de lei), dar, în funcţie de dotări şi perioada în care a fost achiziţionată, o asemenea maşină, considerată una dintre cele mai luxoase din lume, poate costa aproximativ 100 de mii de euro (2 milioane de lei). Conform observaţiilor ZdG, Cojocaru vine la serviciu cu bolidul de milioane, dar nu-l parchează în faţa CNA. Cojocaru: „Autoturismul este proprietatea unei rude şi este utilizat de mine periodic, în scopuri personale”.

Soţii Cojocaru locuiesc într-un apartament de lux din sectorul Râşcani, cumpărat în 2010. Locuinţa are suprafaţa de 155 m.p. şi o valoare cadastrală de 1 milion de lei. Preţul de piaţă al unui asemenea imobil este însă de cel puţin două ori mai mare.

Continuarea articolului poate fi citită pe site-ul Ziarului de Gardă.

Foto: zdg.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram