Lanțul de restaurante „La Plăcinte”, lansat în 1999 în Republica Moldova și intrat pe piața românească în 2013, a renunțat la municipiul Brașov, închizându-și localul și retrăgându-se de pe această piață. Compania a închis un restaurant și în București.

La acest moment, compania deține 10 unități în țară, dintre care 7 în București (față de 8 în vara acestui an) și câte 1 restaurant în Sibiu, Ploiești și Iași.

Profit.ro a anunțat anterior că lanțul de restaurante „La Plăcinte” a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o creștere de 14% față de anul precedent, și a redus din pierderi, pentru prima dată după 2014.

Pierderile companiei care operează „La Plăcinte”, Andy’s Pizza, au totalizat anul trecut 1,5 milioane lei, cu 0,3% mai puțin față de 2015, când a raportat pierderi de 2,2 milioane de lei. În 2014, Andy’s Pizza a avut pierderi de 2,1 milioane de lei și a raportat o cifră de afaceri de 8 milioane de lei.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Andy’s Pizza nu au transmis un punct de vedere până la ora publicării. Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a apărut în 1999 în Republica Moldova și a intrat pe piața locală în 2013, adus de antreprenorul moldovean Andrei Tranga. În acel an de debut, compania a avut o cifră de afaceri de până în 1 milion de lei, pierderi de peste 800.000 de lei și doar 10 angajați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!