Agenții economici care au deja deschise sau intenționează să inițieze afaceri în domeniul panificației și al patiseriei pot beneficia de instruire gratuită de la brutari și patiseri cu renume din Italia. În acest sens Agenția de Dezvoltare Sud a semnat un acord de colaborare cu reprezentanții Provinciei di Novara din Italia.

Italienii sunt dispuși să pună umărul la dezvoltarea economică a Regiunii Sud și să împărtășească cu noi din tradițiile și expriența lor bogată în fabricarea pâinii, se anunță într-un comunicat emis de ADR SUD.

Potrivit lor, ideea vine de la un antreprenor italian, brutar de meserie și proprietar al mai multor magazine și restaurante în țara lui, care, apropiindu-se de vârsta de pensionare, s-a gândit că ar fi bine să transmită harul său și secretul fabricării unei pâini calitative, gustoase și sănătoase, altor meseriași din breasla brutarilor sau tinerilor care ar dori să îmbrățișeze și să practice această specialitate. Și cum pâinea a depășit deja toate frontierele, devenind un produs universal, dar păstrând, totodată, în ea istoria și cultura unui popor, frații noștri italieni, care se pot lăuda cu aceleași rădăcini romanice, și-au orientat privirea nu altundeva, ci spre piața Republicii Moldova, unde, cu siguranță, este încă loc de mai bine.

Astfel, începând cu luna februarie a anului 2018 se preconizează ca în Regiunea Sud să fie organizate cursuri de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie. Instruirile vor fi desfășurate gratuit, prin metoda exersării în cadrul master-classurilor oferite de brutari și patiseri italieni cu renume, ultimii aducând cu ei în Moldova nu doar tainele meseriei, ci și utilajul modern folosit în fabricarea pâinii și a produselor de panificație.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!