/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ TOP cinci orașe în trend în 2018: de ce merită să îți faci o vacanță aici

missing
12 noiembrie 2017, ora 11:36

5. Poate mai puțin cunoscut pentru turiștii români, Kaohsiung este una dintre revelațiile anului 2018 în materie de călătorii. Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și al doilea cel mai mare din țară și, totodată, un oraș efervescent unde poți să ai o vacanță la plajă. De văzut în Kaohsiung: Liuhe Night Market, Love River, Muzeul Fo Guang Shan Buddha, Templul Chijin Tianhou, Dragon Tiger Tower, Parcul Natural Caishan.

Foto: YouTube

4. Hamburg este al doilea cel mai mare oraș din Germania, cu peste 1,7 milioane de locuitori, situat în nordul țării, pe malul râului Elba. Totodată, Hamburg este cel mai mare oraș-port din Germania, așa că aveți cel puțin un motiv să îl vizitați. Ce puteți vedea în Hamburg: Cartierul Burg auf dem Sullberg, Tunlul Elba, calea ferată miniaturală MiWula, strada Grosse Freiheit, Muzeul Erotic.

Foto: flixbus.com

3. Canberra, capitala Australiei, este cel mai mare oraș din interiorul continentului. Numele orașului provine din dialectul aborigenilor, kanberry însemnând „loc de întâlnire”. Deși poate nu este la fel de atractiv ca Sydney, Canberra are atracțiile ei turistice. Ce poți să vezi în Canberra: Memorialul Războiului, Muzeul și Galeria Canberra, Turnul de pe Muntele Negru și, bineînțeles, cangurii în toată splendoarea lor.

Foto: Wikipedia

2. Din cauza recesiunii economice, Detroit nu a mai fost atractiv pentru turiști. Însă se pare că orașul american este o revelație pentru 2018. Detroit este cunoscut pentru industria americană a automobilelor, însă are multe de oferit și turiștilor curioși. Ce poți să vizitezi în Detroit: Muzeul Henry Ford, Centrul Renaissance, Muzeul Motown, Parcul Campus Martius, Cartierul Greektown.

Foto: 6am-group.com

1. Sevilla este unul dintre cele mai frumoase orașe din regiunea spaniolă Andaluzia. Orașul este cunoscut pentru Palatul Alcazar, un complex de terase, curți și săli construite în stiluri diferite, gotic, baroc sau maur, unde intrarea costa 9,5 euro pentru adulți. Alcazar este o emblemă a Andaluziei, regiunea de sud a Spaniei, pe care să-l vizitezi dacă vrei să te mândrești că ai fost în cele mai impresionate locuri din lume și mai ales din cel mai vizionat serial, Game of Thrones. Ce mai vezi în Sevilla: Catedrala Giralda, Piața Spaniei, Catedrala din Sevilla.

Foto: curierul-iasi.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram