Un grup de părinți comuna Trușeni adună semnături pentru a obține un transport asigurat pentru părinții cu copii de grădinița din Truseni. În acest sens, aceștia au inițiat o petiție online prin care se adresează reprezentanților administrației publice locale.

Ei scriu în demersul său că datorită situației degradante a serviciului de transport public din comuna Trușeni, copiii minori sunt vulnerabili și cu greu fac față îmbrâncelilor ce au loc mereu în transportul public din sat, mai ales în orele de vârf.

„Din acest considerent, cerem ca în zilele când merg copii la grădinițe( luni-vineri) dimineața la ora 7:45, 8:00, 8:30 și seara la ora 16:30, 17:00, 17:30 să circule câte o rutieră doar prin sat, doar pentru părinții cu copii care se deplasează spre grădinițe, și invers seara spre case”, se menționează în demers.

Părinții, mai atrag atenție că se apropie sezonul rece și condițiile climaterice diverse împiedică și mai mult accesul copiilor minori în rutierele supraîncărcate. „Toată lumea este îmbrăcată în haine voluminoase, se lipsesc de dreptul de a fi transportați confortabil spre și dinspre grădinițele locale”, mai scriu părinții.

În acest context părinții adună semnături pentru a atrage atenția autorităților locale, doritorii de a susține inițiativa pot semna petiția AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!