Elena este o tânără mamă, care deşi are doar 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon. În prezent, femeia este una dintre cele cinci mame asistate în Centrul Maternal „În braţele mamei” a Misiunii Sociale Diaconia. Iar, datorită mai multor oameni cu suflet mare, acum Elena are o mașină de cusut cu care va putea să își asigure existența sie și fetiței sale.

Elena a rămas orfană în copilărie, știe că mai are cinci fraţi, dar a pierdut legătura cu ei de când era mică. Timp de mai mulți ani a locuit împreună cu o bunicuţă în Edineţ, pe care a îndrăgit-o ca pe o mamă.

La 28 de ani s-a căsătorit cu speranţa că va avea o familie adevărată, însă a fost abandonată. Soţul a plecat peste hotare la câtva luni după ce a aflat că a rămas însărcinată şi nu a mai luat legătura cu ea. Bunicuța, la care a locuit și de care îngrijea, a anunţat-o că n-ar putea să o găzduiască după venirea pe lume a copilului.

Astfel, în ianuarie 2017 Elena a ajuns iar singură pe lume. Însă, fetița pe care o purta sub inimă i-a dat putere, iar în luna a opta de sarcină a venit la Centrul Maternal, iar în martie s-a născut fetiţa, Emilia.

De atunci, fetele învață să se bucure de ceea ce le oferă fiecare zi. Educatorii centrului maternal spun despre Elena că este o mamă foarte responsabilă care îşi iubeşte mult copilul. În curând Emilia va merge la creşă, iar Elena va fi ajutată să îşi găsească un loc de muncă. Are experienţă de croitor şi studii de bucătar – două elemente care îi vor ajuta în procesul de reintegrare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!