/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Spania: Premierul Rajoy, așteptat duminică la Barcelona, pentru prima oară de la punerea Cataloniei sub tutelă

12 noiembrie 2017, ora 10:28

El ar urma să sosească la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la puțin peste două săptămâni de la suspendarea de facto a autonomiei regionale imediat după votarea în parlamentul catalan a unei declarații de independență.

Rajoy va participa la prezentarea oficială a candidatului partidului său pentru alegerile regionale din 21 decembrie, convocate după destituirea guvernului separatist al lui Carles Puigdemont și dizolvarea parlamentului, pentru „restabilirea ordinii constituționale”.

El speră să câștige voturi în tabăra alegătorilor care au fost mai puțin mobilizați până acum și care doresc rămânerea regiunii în Spania.

Însoțit de ministrul apărării, Maria-Dolores de Cospedal, premierul spaniol va participa doar la un miting de prezentare a candidatului formațiunii sale, Xavier Garcia-Albiol.

Poliția municipală din Barcelona a evaluat sâmbătă la 750.000 numărul participanților la o mare manifestație în acest oraș pentru a cere punerea în libertate a zece lideri separatiști plasați în detenție provizorie.

Manifestația, care a durat aproximativ două ore, a avut drept slogan: „libertate pentru prizonierii politici !”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram