Un complex sportiv performant a fost inaugurat duminică în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi Guvernului Elveţiei. Complexul sportiv multifuncțional în aer liber include un teren de minifotbal, teren de baschet și volei, construite conform celor mai moderne tehnologii. Acesta va fi dotat curând cu aparate de fitness.

Complexul are o suprafață de aproximativ 1700 metri pătrați, fiind și cel mai mare teren sportiv din oraș. Acesta va găzdui competiții naționale şi regionale.

„Prin această colaborare, am demonstrat că noi, originarii plecaţi din localitate şi administraţia oraşului, suntem o forţă. Ne bucurăm că putem susţine localitatea de baştină, inclusiv prin a educa sportivi de performanță”, a spus Mihai Roşcovan, preşedintele Asociaţiei Băștinașilor ”Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 1.071 milioane de lei. Contribuția băștinașilor a fost de 110.796 lei, cea a Guvernului Elveției de 370.587 lei, iar a Primăriei orașului Telenești de 414.594 lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176.085 lei.

Construcția complexului sportiv a fost realizată de Primăria Orașului Telenești, în parteneriat cu Asociația Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, cu sprijinul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL), implementat de PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Elveției. În vara anului curent, alte 15 localități au fost selectate în bază de concurs ca parte a celei de a doua etape a proiectului MiDL.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!