/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Un complex sportiv multifuncțional, inaugurat la Telenești grație implicării băștinașilor plecați peste hotare

missing
13 noiembrie 2017, ora 07:29

Complexul are o suprafață de aproximativ 1700 metri pătrați, fiind și cel mai mare teren sportiv din oraș. Acesta va găzdui competiții naționale şi regionale.

„Prin această colaborare, am demonstrat că noi, originarii plecaţi din localitate şi administraţia oraşului, suntem o forţă. Ne bucurăm că putem susţine localitatea de baştină, inclusiv prin a educa sportivi de performanță”, a spus Mihai Roşcovan, preşedintele Asociaţiei Băștinașilor ”Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 1.071 milioane de lei. Contribuția băștinașilor a fost de 110.796 lei, cea a Guvernului Elveției de 370.587 lei, iar a Primăriei orașului Telenești de 414.594 lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176.085 lei.

Construcția complexului sportiv a fost realizată de Primăria Orașului Telenești, în parteneriat cu Asociația Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, cu sprijinul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL), implementat de PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Elveției. În vara anului curent, alte 15 localități au fost selectate în bază de concurs ca parte a celei de a doua etape a proiectului MiDL.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram