Bilanțul violentului seism care s-a produs duminică seară la granița dintre Iran și Irak a crescut la 328 de morți pe teritoriul iranian, potrivit unui nou buletin prezentat luni dimineață de celula de criză înființată de autoritățile locale.

Un cutremur resimțit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat cu 328 morți și peste 4 mii de răniți. Acest bilanț ar putea să continue să crească în orele următoare, au precizat autoritățile. Precedentul bilanț era de 164 de victime.

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, iar Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2. Adâncimea la care s-a produs mișcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, la aproximativ 200 de kilometri la nord-est de Bagdad, în apropierea frontierei cu Iranul. Au urmat două replici de magnitudine 4,5 și 4,7, prima la scurt timp după cutremurul înregistrat duminică la ora 18:18 GMT, iar cea de-a doua luni, la scurt timp după miezul nopții.

Potrivit Televiziunii de stat din Teheran, au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Serviciile de urgență afirmă că accesul în localitățile unde este necesară intervenția este îngreunat de blocarea unor drumuri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!