„Știm ce faceți, dar nu veți reuși”. Acesta a fost mesajul premierului britanic adresat Rusiei în cadrul unui dineu organizat la Londra. Theresa May a denunțat acțiunile ostile ale Kremlinului, menționând totodată că nu-și dorește un nou război rece.

„Am un mesaj foarte simplu pentru Rusia: Noi știm ce faceți, dar nu veți reuși!”, a declarat Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii.

Premierul britanic a declarat că „Rusia încearcă să facă din informație o armă, implicând instituții media de stat pentru a răspândi știri false și imagini prelucrate cu scopul de a încinge spiritele în Vest”.

„Anexarea ilegală a Crimeei la Rusia… după cel de-al doilea război mondial a fost pentru prima dată când o țară ocupă teritoriul altei țări în Europa. Rusia a provocat conflictul din regiunea Donbas, a încălcat repetat spațiului aerian al mai multor țări europene, a pus la cale campanii de spionaj cibernetic, inclusiv în cazul alegerilor”, a mai spus Theresa May.

Theresa May a spus că Marea Britanie va întreprinde măsuri de protecție, îndemnându-și aliații să facă același lucru. Printre acțiuni se numără reformarea NATO, intensificarea susținerii militare și economice a Ucrainei și întărirea politicii britanice în sectorul securității cibernetice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!