Inspecție la „Exdrupo”. Primarul interimar Silvia Radu a vizitat astăzi această întreprindere municipală, constatând mai multe nereguli. Șeful „Exdrupo” a identificat imediat o scuză – de fapt, tocmai două: abia a revenit din concediu și, în plus, nu sunt bani. Muncitorii de la întreprindere nu prea au încredere în noul primar interimar - „cum a venit, așa și a plecat”.

Silvia Radu s-a plimbat astăzi printre mașini, tractoare, autospeciale, echipamente vechi și muncitori chinuiți, la întreprinderea municipală „Exdrupo”. A vrut să vadă în ce măsură este pregătită întreprinderea pentru sezonul rece. A discutat cu muncitorii, care i-au cerut condiții omenești de muncă.

„Securitatea muncii, eu vă rog, domnule director, să aveți grijă. Și aici ar trebui să se facă. Da, dar de muncitori în primul rând trebuie să aveți grijă. De asta am și venit. Haideți să facem, măcar să vă încălțăm bine. De încălțat ne încălțăm, dar mai departe”, menționează Silvia Radu.

„Ar fi bine să fie căldură și sistem de ventilare. E frig. Nu este deloc căldură. Kamazurile stau aici, dar când ele se duc trebuie să le încălzească puțin și tot fumul iese numai pe ușă. Dar suntem nevoiți să ieșim afară”, menționează unul din angajații întreprinderii municipale „EXDRUPO”.

Nemulțumiți sunt și șoferii întreprinderii. Aceștia își doresc măcar câteva mașini noi. Puțin probabil. „Pun chestia cea care rotește nisipul și-l aruncă pe drum. Le-am primit de noi în anii ceia buni. Le știm, le cunoaștem. E ca și soția – te uiți după dânsa e bună, nu te uiți după ea nu-i bună”, adaugă Vasile, un alt angajat al întreprinderii municipale.

Au urmat discuțiile cu șefii întreprinderii, iar primarul interimar nu a rămas deloc impresionat. „Prezentați-mi un proiect ce ține de tema dată. Pentru că nu putem să avem așa instalații. Este complet anti-ecologic, este absolut inacceptabil. Dvs spălați mașina și glodul e alături. Pentru ce le mai spălați? – Nu cunosc situația. Am venit din concediu. – Aveți un locțiitor?”

Șeful întreprinderii mai mult a tăcut. Se pare că nu-l sperie nici o potențială demisie. „Eu nici nu m-am agățat niciodată de funcție. Eu am fost solicitat să vin aici să muncesc, ceea ce și fac și în ziua de azi”, adaugă Stepan Racu, șef „EXDRUPO”

Impresiile angajaților după vizita Silviei Radu la întreprindere sunt împărțite: „Ea a venit deodată să vadă ce se întâmplă aici. Domnul primar eu o dată l-am văzut în 17 ani de zile și nici nu a vorbit cu noi, dar cu șefii”, adaugă angajatul întreprinderii municipale, Alexei.

„E venită să-și facă față ori ceva numai. Ea e competentă în tehnica noastră? Eu nu am încredere în ea. Dă Doamne, dar mă gândesc că îmbunătățire nu va fi. Ea numai a venit, m-a văzut și a plecat”, adaugă Vasile.

Silvia Radu a fost numită în funcția de primar interimar printr-o dispoziție a viceprimarului Nistor Grozavu, după ce aleșii locali din CMC i-au respins candidatura de două ori. Întâmplător sau nu, tot astăzi democrații au atenționat, la un briefing, instituțiile de resort sa fie pregătite de sezonul rece.

„S-a atras atenția structurilor statului ca să facă față la eventualele aspecte care pot veni odată cu răcirea sezonului ca să nu ne trezim cu anumite probleme care au avut loc anii precedenți”, a menționat în vadrul unui briefing Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!