Chiril Lucinschi va fi pus față-n față cu Ilan Sor. La ședința următoare, primarul de Orhei, condamnat în dosarul BEM la 7 ani și 6 luni de pușcărie, urmează să fie audiat în calitate de martor.

„Acuzarea are temeiuri de a presupune că domnul Chiril Lucinschi ar putea să se eschiveze de la instanța de judecată, având posibilitatea și deținând cetățeniile cum am anunțat anterior, a României și Federației Ruse”,  susține procurorul Eugen Rurac.

„Eu consider că astăzi procurorul special nu a asigurat procesul cu venirea martorului, a unui martor, anume cu ideea ca să rămână în mod artificial argumentul ca eu să nu pot influența martorii pe acest proces. Repet lucrul acesta a fost făcut intenționat, după părerea mea”, afirmă Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Judecătorii au decis astăzi ca Lucinschi să rămână în arest. Instanța a admis cererea procurorului și a prelungit măsura preventivă pentru fostul deputat. Astfel, și următoarele 30 de zile Lucinschi va rămâne în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Fostul deputat pledează nevinovat. Următoarea ședință de judecată va avea loc săptămâna viitoare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!