Universitatea Tehnică a Moldovei a prezentat trei invenții în domeniul sistemelor de conversie a energiei regenerabile la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV (Innovation and Creative Education) organizat în premieră la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România. Invențiile au fost apreciate cu medalii și diplome, după cum urmează:

Turbine eoliene cu ax orizontal de putere mică – invenții ce se referă la turbinele eoliene cu ax orizontal de putere mică cu scopul de a spori eficiența de conversie a rotorului turbinei eoliene, a simplifica construcția cu elemente inerționale și a majora rezistența mecanică a palei; premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur și o Diplomă de Excelență. premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur.

Turbine eoliene cu ax vertical combinată – invenții ce se referă la turbinele eoliene cu ax vertical de putere mică cu scopul de a spori eficiența de conversie a energiei eoliene în zone cu potențial eolian redus prin posibilitatea rotirii în direcții opuse a rotoarelor de tip Dareus și Savonius, care asigură rotirea statorului și rotorului generatorului electric în direcții opuse, premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur.

Sisteme de conversie a energiei solare fotovoltaice – mecanisme de orientare a panourilor fotovoltaice de urmărire a soarelui cu scopul de a majora energia convertită de la soare, de a spori capacitatea portantă, fiabilitatea și a preciziei de urmărire a soarelui prin utilizarea unei construcții modulare cu un număr redus de elemente, premiată la ICE-USV cu Medalia „Euroinvent”.

Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV s-a desfășurat în perioada 2-4 noiembrie 2017. Târgul a avut drept scop promovarea creativității tehnice și a inovării în mediul studenților, doctoranzilor și tinerilor inventatori. ICE-USV a inclus o expoziție internațională de invenții prejurizate în urma unei etape de calificare, în cadrul căreia au fost etalate 33 de lucrări ale autorilor din România, Republica Moldova, Malaiezia, Maroc, Indonezia, China, India, SUA, Franța, Rusia, Bulgaria.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!