Primăria Capitalei intenționează să închirieze de la agenții economici tehnică pentru intervenții, în situații excepționale, pe timp de iarnă. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general interimar al mun. Chişinău, Silvia Radu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a Capitalei, transmite MOLDPRES.

Ordinea de zi a ședinței s-a axat pe subiecte ce vizează pregătirea municipiului pentru intervenții ale serviciilor în perioada de iarnă.

Oficialul local a specificat că una dintre cele mai mari probleme în timpul intervențiilor pe timp de iarnă este lipsa tehnicii. „Vom apela din timp la agenții economici ce dispun de tehnică, pentru ca în caz de calamități aceasta să poată fi utilizată. Trebuie să găsim o metodă legală pentru a contracta agenți economici respectivi, dar și să stabilim un eventual cost pe care îl vom oferi pentru serviciile prestate. La fel, pe timp de iarnă, vor fi create puncte de dirijare sau celule de criză în fiecare sector pentru a gestiona mai eficient situațiile excepționale”, a spus Silvia Radu.

De asemenea, în cadrul ședinței, s-a discutat despre necesitatea de a procura tehnică de lucru, mașini specializate cu scară înaltă, mai multe pompe, precum și de a construi noi canalizări pluviale. Totodată, primarul interimar a cerut conducătorilor instituțiilor și direcțiilor municipale să prezinte planurile de activitate, proiectele de investiții necesare și de buget pentru următorii cinci ani. La fel, a fost solicitat un plan de reechipare a întreprinderii municipale Regia Exdrupo.

La reuniunea de astăzi s-au prezentat 26 din cei 44 de membri din cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei. Astfel, primarul interimar a specificat că, în scurt timp, componența comisiei va fi redusă. Decizia a fost motivată prin faptul că, în așa mod, „aceasta va fi mai operativă și acțiunile vor fi executate mai eficient”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!