O tânără din Moldova s-a pornit la muncă în Cehia, dar nu a mai ajuns. Moldoveanca de 26 de ani s-a prezentata la punctul de trecere a frontierei Leușeni ca pasager al unei curse ocazionale cu destinația Cehia. În timpul controlului, tânăra s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc, însă polițistul de frontieră a avut careva suspiciuni vizavi de comportamentul și declarațiile acesteia. Astfel, s-a decis de a supune unei verificări suplimentare.

Astfel, în bagajul personal s-a descoperit o carte de identitate, eliberată de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare. Tânăra a declarat că nu a participat la perfectarea actului respectiv, apelând la ajutorul unui conațional din Chișinău, serviciu plătit cu suma de 120 de euro. Buletinul de identitate românesc urma să-l folosească în Cehia, cu scop de a se angaja la lucru. Tinerei nu i-a fost permisă ieșirea din țară, iar în prezent este cercetată pentru uz de fals în acte.

Poliția de Frontieră a mai depistat acte false și la un conducător auto de 34 de ani, care deținea pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare contrafăcut. În document erau modificate manual numărul de locuri pentru călători. Printre documentele prezentate avea și certificatul de înmatriculare original care l-a prezentat în cadrul controlului de frontieră și care a fost bază de a-i fi permisă trecerea frontierei de stat. Din declarații s-a aflat că șoferul nu cunoștea, precizând că documentul a fost dat de autoritățile naționale. La ora actuală, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!