Socialiștii și liberalii s-au luat la harță și în Parlament. Deputații PSRM și-au decorat microfoanele cu mesaje electorale, au distribuit pliante informative colegilor din Legislativ și au făcut agitație în favoarea revocării primarului suspendat Dorin Chirtoacă. Gestul i-a iritat pe liberali. Mihai Ghimpu a spus că PSRM este „cel mai alterat produs din Moldova”.

„Îmi permiteți să mulțumesc socialiștilor pentru foaia volantă pe care au repartizat-o deputaților cu chemarea să nu iasă duminică la referendum. Așadar, boicot! Nu ieșim la vot!”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL.

„Ieri, în această sală, am audiat o problemă delicată. Produsele alterate în instituțiile preșcolare. Nu putem ajunge la o finalitate aici, în Parlament. 100 de mii de cetățeni au decis că primăria e un organ corupt, care se face responsabil pentru această fărădelege”, a menționat Vlad Batrîncea, deputat PSRM.

„Cel mai alterat produs în Republica Moldova este PSRM”, a replicat Ghimpu.

„Ar trebui să luăm o altă atitudine față de ceea ce se întâmplă în Parlament, chiar aceste pliante care ne-au fost distribuite dimineața”, a adăugat Valeriu Ghilețchi, președintele fracțiunii PPEM.

„A apărut o chimie suplimentară între PL și PSRM. Asta e campanie electorală și este interzisă”, a conchis Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Mi se pare că au venit cu noaptea în cap, ca să fie primii la ședința de plen. Și au irosit resursele financiare în zadar, deoarece ei cunosc care sunt pozițiile majorității fracțiunilor”, a declarat și Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM.

Referendumul de revocare a primarului suspendat Dorin Chirtoacă va avea loc duminică. Deputații PL, PLDM, PPEM și, parțial, PDM și-au anuntat boicotul, în timp ce comuniștii și socialiștii au îndemnat oamenii să iasă la vot.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!