/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Cât mai stă Halupa în libertate? Harunjen: Nu este după gratii - ancheta nu s-a finalizat

missing
17 noiembrie 2017, ora 18:40

În interviul acordat unui post tv, Halupa a povestit că a mers singur în Marea Britanie să verifice unde locuiește Gherman Gorbunțov, care ulterior a fost atacat de Proca. Deși de la incident au trecut aproape cinci ani, procurorul general, Eduard Harunjen, spune că Halupa nu este după grații deoarece ancheta încă nu s-a finalizat.

Nu sunt adeptul proceselor la televiziune, nu sunt adeptul justiției de Youtube sau care se face în mass media. Trebuie să luați în calcul că în cazul Proca, Halupa și alții există o anchetă penală, există procurori responsabili de această anchetă și care fac tot posibilul ca această anchetă să fie finalizată și să aflăm adevărul”, Eduard Harunjen, procuror general.

În timp ce Halupa se plimbă în libertate, în același dosar, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost anunțat în urmărire internațională. În acest sens, procurorul general spune că acuzatorii dețin „unele probe pertinente”, dar le este frică să le facă publice pentru a nu compromite ancheta.

Trebuie să luați în calcul și alt lucru, că atunci când procurorii au o anchetă ei dețin mult mai multe probe decât ceea ce li se permit să iasă în fața dumneavoastră și să le facă publice”, afirmă procurorul general Harunjen.

Tentativa de omor a bancherului rus, Gherman Gorbunțov, a avut loc în anul 2012. Recent asasinul acestuia, Vitalie Proca, a mărturisit că omorul bancherului a fost comandat de liderul actualul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Întâmplător sau nu, a doua zi după declarațiile lui Proca, complicele său, Valeriu Halupa, a declarat că a acționat la comanda lui Renato Usatîi. Atât Plahontiuc, cât și Usatîi au respins acuzațiile formulate de cei doi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram