A recunoscut că a comis o crimă, dar se plimbă în libertate. Este vorba despre Valeriu Halupa, care acum două săptămâni a confirmat în cadrul unei emisiuni TV că a participat la organizarea tentativei de asasinare lui Gherman Gorbunțov. Astfel, deși complicele lui Proca afirmă că a fost direct implicat în toată schema, procurorii nu se grăbesc să-l trimită după gratii.

În interviul acordat unui post tv, Halupa a povestit că a mers singur în Marea Britanie să verifice unde locuiește Gherman Gorbunțov, care ulterior a fost atacat de Proca. Deși de la incident au trecut aproape cinci ani, procurorul general, Eduard Harunjen, spune că Halupa nu este după grații deoarece ancheta încă nu s-a finalizat.

Nu sunt adeptul proceselor la televiziune, nu sunt adeptul justiției de Youtube sau care se face în mass media. Trebuie să luați în calcul că în cazul Proca, Halupa și alții există o anchetă penală, există procurori responsabili de această anchetă și care fac tot posibilul ca această anchetă să fie finalizată și să aflăm adevărul”, Eduard Harunjen, procuror general.

În timp ce Halupa se plimbă în libertate, în același dosar, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost anunțat în urmărire internațională. În acest sens, procurorul general spune că acuzatorii dețin „unele probe pertinente”, dar le este frică să le facă publice pentru a nu compromite ancheta.

Trebuie să luați în calcul și alt lucru, că atunci când procurorii au o anchetă ei dețin mult mai multe probe decât ceea ce li se permit să iasă în fața dumneavoastră și să le facă publice”, afirmă procurorul general Harunjen.

Tentativa de omor a bancherului rus, Gherman Gorbunțov, a avut loc în anul 2012. Recent asasinul acestuia, Vitalie Proca, a mărturisit că omorul bancherului a fost comandat de liderul actualul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Întâmplător sau nu, a doua zi după declarațiile lui Proca, complicele său, Valeriu Halupa, a declarat că a acționat la comanda lui Renato Usatîi. Atât Plahontiuc, cât și Usatîi au respins acuzațiile formulate de cei doi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!