După ce locatarii blocului de locuit de pe strada Calea Ieșilor din sectorul Buiucani al capitalei s-au plâns postului TV8 că sunt nevoiți să îndure frigul în apartamente, reprezentanții de la „Termoelectrică” au soluționat problema. Ei au constatat că, de fapt, vinovat de lipsa căldurii era proprietarul unui apartament din bloc. Acesta și-a instalat un calorifer la balcon și a perturbat întregul sistem ingineresc. A fost inițiat un proces penal, iar locatarul va fi sancționat.

După ce s-au plâns postului nostru de televiziune că sunt nevoiți să îndure frigul în apartamente, problema a fost rezolvată. Deși mai există unele probleme tehnice, locatarii se bucură că, în sfârșit, caloriferele lor sunt calde.

„S-a făcut reparația la tot ce trebuia la încălzire. Avem căldură, suntem mulțumiți.”

Specialiștii de la „Termoelectrica” au depistat că un locatar al blocului și-a instalat calorifer la balcon, iar pentru ca acesta să încălzească mai bine, individul a provocat intenționat scurgerea agentului termic din calorifer în rețeaua de canalizare, printr-un furtun pe care l-a conectat la robinetul caloriferului. În rezultat, din cauza pierderilor mari de agent termic, presiunea în sistemul de încălzire al blocului a scăzut. Din acest motiv, oamenii nu aveau căldură.

„În apartamentul 29 a fost determinat un furtun care prelua apă din sistemul interior de încălzire. Persoana care a fost determinata ca consumator fraudulos riscă o amendă de la 1.500-3.000 de lei”, subliniază Andrei Vîrlan, directorul tehnic adjunct „Termoelectrica”.

Locatarul acuzat ca ar fi furat agent termic nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu. Între timp, au fost izolate și țevile care, în timpul vizitei precedente a echipei TV8, erau dezgolite și „încălzeau aerul de afară”.

„Datorită intervenției TV8, a doua zi, imediat s-au început efectuările pentru izolarea țevilor. Căldura nu se mai duce în cer, dar vine la noi în apartamente”.

A fost rezolvată și problema canalizării din fața blocului.

„Au scos murdăria, au încărcat-o în mașină, au pus aceasta și gata. Până când nu curge.”

„Este ilegală, dar totuși ei au curățat, au adus mașina. Și uitați-vă, acum la noi e curat și e bine.”

„Revărsări de ape uzate la moment nu sunt. Proprietarii rețelei date au fost informați prin scrisoare oficială despre existența problemei date. O să o repare și o să o conecteze în rețeaua centralizată, care este în gestiunea „Apă-Canal Chișinău””, menționează Nicolae racu, șef departament, rețelele de canalizare.

În blocul locativ de pe strada Calea Ieșilor locuiesc aproximativ 30 de familii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!