/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ TV8 „dă căldură”. Un individ fura agent termic dintr-un bloc de locuit din strada Calea Ieșilor și îl vărsa în canalizare

missing
17 noiembrie 2017, ora 16:48

După ce s-au plâns postului nostru de televiziune că sunt nevoiți să îndure frigul în apartamente, problema a fost rezolvată. Deși mai există unele probleme tehnice, locatarii se bucură că, în sfârșit, caloriferele lor sunt calde.

„S-a făcut reparația la tot ce trebuia la încălzire. Avem căldură, suntem mulțumiți.”

Specialiștii de la „Termoelectrica” au depistat că un locatar al blocului și-a instalat calorifer la balcon, iar pentru ca acesta să încălzească mai bine, individul a provocat intenționat scurgerea agentului termic din calorifer în rețeaua de canalizare, printr-un furtun pe care l-a conectat la robinetul caloriferului. În rezultat, din cauza pierderilor mari de agent termic, presiunea în sistemul de încălzire al blocului a scăzut. Din acest motiv, oamenii nu aveau căldură.

„În apartamentul 29 a fost determinat un furtun care prelua apă din sistemul interior de încălzire. Persoana care a fost determinata ca consumator fraudulos riscă o amendă de la 1.500-3.000 de lei”, subliniază Andrei Vîrlan, directorul tehnic adjunct „Termoelectrica”.

Locatarul acuzat ca ar fi furat agent termic nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu. Între timp, au fost izolate și țevile care, în timpul vizitei precedente a echipei TV8, erau dezgolite și „încălzeau aerul de afară”.

„Datorită intervenției TV8, a doua zi, imediat s-au început efectuările pentru izolarea țevilor. Căldura nu se mai duce în cer, dar vine la noi în apartamente”.

A fost rezolvată și problema canalizării din fața blocului.

„Au scos murdăria, au încărcat-o în mașină, au pus aceasta și gata. Până când nu curge.”

„Este ilegală, dar totuși ei au curățat, au adus mașina. Și uitați-vă, acum la noi e curat și e bine.”

„Revărsări de ape uzate la moment nu sunt. Proprietarii rețelei date au fost informați prin scrisoare oficială despre existența problemei date. O să o repare și o să o conecteze în rețeaua centralizată, care este în gestiunea „Apă-Canal Chișinău””, menționează Nicolae racu, șef departament, rețelele de canalizare.

În blocul locativ de pe strada Calea Ieșilor locuiesc aproximativ 30 de familii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram