Un tânăr de 28 ani, originar din raionul Calaraşi, a fost încătuşat de ofițerii de poliție în timp mergea pe stradă. Acesta este bănuit de comiterea în serie a atacurilor tâlhăreşti pe timp de noapte, în ascensoarele caselor de locuit din sectoarele Rîşcani şi Ciocana.

Bărbatul a fost eliberat recent din puşcărie, unde şi-a ispăşit pedeapsa timp de șase ani pentru infracţiuni similare.

Potrivit informaţiilor acumulate în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, bănuitul ar fi comis cel puţin cinci atacuri tâlhăreşti, în urma cărora au avut de pătimit femei cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 43 ani.

Astfel, pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie curent, acesta îşi urmărea victimele până în ascensor, unde le ameninţa cu un cuţit, deposedându-le de genţile personale, în care se aflau bani, telefoane mobile şi alte bunuri de preţ. Imediat după atac bănuitul luat tot, inclusiv geantă apoi o arunca pe acoperişul scării de la bloc.

Persoanele care au avut de pătimit, sunt solicitate să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie teritorial pentru a depune cereri în acest sens.

Actualmente bănuitul este reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru tâlhărie. El riscă o pedeapsă cu privare de libertate pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Poliţia Capitalei a intensificat patrulările prin ograzile caselor de locuit, iar cetăţenii sunt rugaţi să informeze imediat serviciul 902 în caz de urgenţă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!