Comisia Electorală Centrală a prezentat datele preliminare privind participarea alegătorilor din suburbiile municipiului Chișinău la referendumul anti-Chirtoacă din 19 noiembrie 2017. La o analiză scurtă a datelor observăm că în 17 din cele 18 suburbii majoritatea cetățenilor au votat pentru demiterea edilului suspendat. Chiar și în satul de baștină a lui Chirtoacă, consătenii lui au votat pentru demiterea lui. Condrița este singura suburbie unde numărul celor care au votat pentru și contra este egal, 17 oameni.

Suburbia cu cea mai mică prezență la urne este Cruzești, unde au participat doar 14 oameni la plebiscit. Cea mai mare prezență s-a înregistrat la Sîngera, unde au participat 19,46% din alegători.

Amintim că referendum anti-Chrirtoacă nu a fost validat din cauza neprezentării a alegătorilor la urnele de vot. În total s-au prezentat doar 17,54 din numărul total de persoane așteptat la scrutin.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!