Șeful Legislativului Andrian Cându a fost astăzi profesor de clasele primare la un liceu din capitală. Acesta i-a luat la întrebări pe copii și le-a dăruit câte o brățară luminescentă. Nu toți au știut, însă, ce funcție ocupă omul care a venit să le dea lecții.

„Vă rugăm să serviți pâine și sare! Vai cât de impresionant. O să vă aplaud în primul rând.”

Așa a fost întâmpinat președintele Parlamentului la o lecție cu copiii dintr-un liceu din capitală. Întâmpinat cu pâine și sare de patru elevi, acesta a mers rapid in sala de festivități înconjurat de bodyguarzi și de profesorii liceului. Acesta s-a arătat încântat de cât de bine cunosc copiii regulile de circulație.

„Ce trebuie să facă voi atunci când trebuie să treceți strada, știți? Da!”

Micuții s-au cam încurcat când au fost întrebați despre funcția demnitarului.

„Știi cine este domnul Candu? Prim-ministrul.”

„Este președintele orașului. Care oraș? Chișinău.”

„El este un președinte. Al cui? ….”

„Știi cine este Andrian Candu? Nu!”

„Este șeful la parlament. A Parlamentului Moldovei.”

Totuși elevii susțin că au recapitulat lucruri pe care le cunosc de la părinți.

„Am știu, tatăl meu e polițist și el știe tot, și eu am învățat de la el.”

„Trebuie să ne uităm în dreapta și în stânga, trebuie să purtăm din astea ca să ne vadă mașinile.”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că asemenea ore sunt foarte importante pentru elevii claselor gimnaziale, pentru a-i responsabiliza atunci când traversează strada.


„Bineînțeles că i-am testat ei trebuie să cunoască unde trebuie să traverseze care sunt regulile de circulație rutieră, care sunt culorile semaforului dar și ce înseamnă acest licurici,” a subliniat Andrian Candu.

După lecția deschisă, demnitarul a împărțit elevilor brățări luminescente pentru a-i ajuta să traverseze în siguranță drumul pe timp de noapte.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!