social

Din septembrie 1997, CEDO a primit 15.100 de cereri împotriva Republicii Moldova

22 noiembrie 2017, ora 16:40
Distribuie:

Potrivit Agentului guvernamental Oleg Rotari, din momentul intrării în vigoare a Convenției Europene a Drepturilor Omului pentru țara noastră, în septembrie 1997, CEDO a primit 15 100 de cereri împotriva Republicii Moldova. Au fost pronunțate 352 de hotărâri, în care se constată cel puțin o violare a drepturilor reglementate de Convenție.

„Actualmente, sunt alte 900 de cereri care urmează a fi examinate de CEDO împotriva Republicii Moldova. Totodată, datele statistice denotă o diminuare a numărului de adresări către această instanță din partea cetățenilor Republicii Moldova. În anul curent, au fost pronunțate 13 hotărâri împotriva țării noastre, inclusiv 7 pe cauze ale deținuților din regiunea transnistreană”, a spus Agentul guvernamental.

În altă ordine de idei, Oleg Rotari a spus că rămâne a fi o problemă pentru Republica Moldova condițiile de detenție din penitenciare și instituțiile de detenție preventivă, această situație necesitând a fi soluționată. „Un sfert de condamnări sunt din această cauză”, a precizat raportorul.

Deputații au abordat și subiectul privind răspunderea judecătorilor pentru cauzele condamnate de CEDO. În context, viceministrul Justiției Eduard Serbenco a spus că nu există nici o sentință de condamnare a judecătorilor.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram