Aflați în vizită în R. Moldova, o delegația din Emiratele Arabe Unite (EAU), condusă de Sharief Habib Al Awadhi, Director General СЕО al Zonei Economice Libere Fujairah, și-a exprimat intenția de a investi în agricultură.

Delegația emirateză a prezentat conceptul Proiectului agro-technopark, cu componente de tehnologii avansate de prelucrare a pământului cu eficacitate înaltă, privind cultivarea producției agricole, în cadrul unei întrevederi cu oficialii din Moldova.

Membrii delegației din EAU au avut o întrevedere cu Vitalie Iurcu, Secretar de Stat în domeniul economic și Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale privind identificarea oportunităților investiționale, în special în domeniul agriculturii.

Sharief Habib Al Awadhi, Director General ZEL Fujairah, a mulțumit delegației Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru suportul oferit de identificare a posibilităților de investiții în Moldova și realizarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu țara noastră, în special în domeniul agriculturii.

Conform informației oficiale prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează nouă companii cu capital emiratez, capitalul total investit însumând valoarea de 39,888 mil. lei. Republicii Moldova şi Emiratelor Arabe Unite au semnat două Acorduri bilaterale, și anume, Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor și Acordul pentru evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!