/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Emiratele Arabe Unite ar putea să investească în agricultura Republicii Moldova

22 noiembrie 2017, ora 07:03

Delegația emirateză a prezentat conceptul Proiectului agro-technopark, cu componente de tehnologii avansate de prelucrare a pământului cu eficacitate înaltă, privind cultivarea producției agricole, în cadrul unei întrevederi cu oficialii din Moldova.

Membrii delegației din EAU au avut o întrevedere cu Vitalie Iurcu, Secretar de Stat în domeniul economic și Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale privind identificarea oportunităților investiționale, în special în domeniul agriculturii.

Sharief Habib Al Awadhi, Director General ZEL Fujairah, a mulțumit delegației Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru suportul oferit de identificare a posibilităților de investiții în Moldova și realizarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu țara noastră, în special în domeniul agriculturii.

Conform informației oficiale prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează nouă companii cu capital emiratez, capitalul total investit însumând valoarea de 39,888 mil. lei. Republicii Moldova şi Emiratelor Arabe Unite au semnat două Acorduri bilaterale, și anume, Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor și Acordul pentru evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram