Mai mulți angajați ai izolatorului pentru detenție provizorie de pe strada Tighina 6, acolo unde a fost maltratat Andrei Braguța, au fost puși sub învinuire de către procurori. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către un angajat al izolatorului care nu a vrut să ofere mai multe detalii. Sursa a declarat că acuzatorii l-au anunțat că este învinuit, acesta însă nu-și recunoaște vina.

– „Ne-au spus că ne învinuiesc. Nu știu, au indicații. De la cine au indicații noi nu suntem la curent. Nu au vrut să ne informeze”, a menționat angajatul izolatorului.

– „De ce anume sunteți învinuit?”, reporter TV8.

– „Păi nu știu. Noi ne-am îndeplinit toate obligațiunile. Mai departe nu cunosc. Mă scuzați, eu mai mult nu dau nicio informație”.

– „Dar vă recunoașteți vina?”

– „Nu recunosc nicio vină eu. Ne-au spus că ne învinuiesc”, a menționat angajatul izolatorului pentru detenție provizorie de pe strada Tighina.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. În acest caz sunt învinuite șapte persoane, dintre care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!