/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Suspectul în atentatul din Manhattan, inculpat pentru 22 de capete de acuzare, riscă închisoare pe viață

missing
22 noiembrie 2017, ora 10:42

Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani sosit în Statele Unite în 2010, a fost inculpat a doua zi după ce a intrat cu mașina în pietoni pentru violență și distrugere de vehicule, precum și pentru sprijinirea unei organizații teroriste străine.

În timp ce era încă internat în spital, acest rezident din New Jersey, căsătorit și tată a trei copii, a spus că și-a declarat loialitatea față de gruparea Stat Islamic și a adăugat că a încercat să facă un număr maxim de victime intrând cu camioneta sa pe o promenadă foarte frecventată din Manhattan.

Pe 21 noiembrie, procurorul a adăugat 20 de capete de acuzare: opt pentru crime, corespunzând deceselor a opt cicliști (cinci argentinieni și un belgian) pe care i-a lovit pe pista de biciclete a promenadei și 12 pentru tentativă de omor, corespunzând celor 12 persoane pe care le-a rănit în același timp.

Saipov, încarcerat în Manhattan, va fi oficial notificat asupra acestor capete de acuzare marțea viitoare în fața judecătorului federal newyorkez Vernon Broderick, urmând să decidă dacă pledează vinovat sau nu.

Aceste capete de acuzare îl expun la închisoare pe viață sau la pedeapsa cu moartea, subliniază procurorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram