O nouă ședință – un nou motiv de amânare în dosarul Braguța. De data aceasta un avocat a întârziat, iar altul a fost internat în spital pentru trei zile. Deoarece avocații nu au anunțat că vor lipsi de la ședința de judecată, magistrații i-au amendat cu câte o mie de lei.

Astăzi urma să aibă loc cea de a șasea ședință de judeacată în dosarul morții lui Andrei Braguța. Și această ședință a fost însă amânată. Motivul – neprezentarea apărătorilor învinuiților Boris Bolocan și Mircea Stas. Dacă la ședința anterioară a avut o pană de mașina, de data aceasta avocatul a avut probleme de sănătate. Potrivit unuia dintre procurorii pe caz, astăzi urma să fie prezentata învinuirea și să înceapă cercetarea judecătorească.

„Instanța intervine cu măsurile prevăzute de procedura penală inclusiv și partea acuzării va veni cu demersurile în caz dacă va fi necesar. Dacă se vor stabili motive de tergiversare a procesului penal”, a declarat procurorul Ruslan Burlacu.

„Infracțiunea de tortură conform Codului Penal nu este una prescriptibilă indiferent de proces, iar până la urmă nu se va putea evita răspunderea penală”, susține Vadim Vieru, avocatul familiei Braguța.

Părinții lui Andrei Braguța vin la Chișinău în fiecare săptămână pentru a participa la procesul de judecată. Săptămânal, aceștia cheltuie câte 600 de lei doar pe drum. Fac mereu cale întoarsă, pentru că, de fiecare dată, apare un motiv din cauza căruia audierile se amână.

„Eu nu știu, poate că ei intenționat fac ca să prelungească aceste ședințe. Poate că s-au schimbat planurile”, spune Vasilisa Braguța, mama.

În acest caz sunt învinuite șapte persoane, între care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!