/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Detalii șocante privind crima de la Verejeni. Rudele copilului omorât susțin că acesta a fost aruncat în fântână de tatăl adolescentului care l-a împușcat

missing
22 noiembrie 2017, ora 19:42

Tragedie de nedescris în familia Popescu. Valeriu urma să împlinească astăzi, 7 ani, dar a fost petrecut pe ultimul drum. Răvășit de durere, unchiul băiatului a povestit cum s-ar fi produs crima. Potrivit lui, văzând că lipsește prea mult de acasă, părinții lui Valeriu au mers la vecinul lor unde acesta a mers la joacă. Adolescentul care se presupune că l-ar fi împușcat pe Valeriu le-a spus că, el împreună cu tatăl său, l-au petrecut pe băiat până acasă.

Toată mahalaua, tot satul, noi. Niciodată nu a fost să nu vină acasă”, a declarat Raisa, mătușa băiatului decedat.

Pentru că nimeni nu-l găsise, rudele au decis să meargă din nou la băiatul bănuit acasă. Au fost lăsați să caute în casă, numai într-o cameră nu li s-a permis, asta pentru că tatăl adolescentului nu găsea cheia.

Ori a fost într-un dulap undeva ascuns. Copil e mic, ei l-au ghemuit. Au intrat toți și s-au uitat pe pat, pe sub masă, prin dulapuri nu s-a căutat”, explică Andrei, Unchiul băiatului decedat.

Pentru că li s-a părut suspect, unchiul băiatului împușcat, împreună cu alți doi bărbați au continuat să-l urmărească.

Când am venit și l-am urmărit pe Cazacu am venit aici la gard și ne uitam la ușa de la intrare. A scos ceva din casă. A aprins de câteva ori chibrituri. De ce anume nu știu. Ne-am întors înapoi mașina era deja aici. De ce putea să ducă el sacul cu pește de acolo în spate până acasă și de ce nu a venit deodată cu mașina lui să de-a sacul în beci”, se întreabă Andrei, Unchiul băiatului decedat.

Rudele bănuiesc că în sac era corpul neînsuflețit al lui Valeriu, dar și hainele micuțului. Asta pentru că băiatul avea doar câteva haine pe el.

Nu s-a găsit îmbrăcămintea. Ce era murdar de sânge tot s-a scos. El a plecat în direcția iazului”, povestește unchiul băiatului decedat.

Nu avea maiou, căciulă, încălțămintea. Era doar într-o maletă, vesta sportivă, colanțiii tot nu erau”, susține și Raisa, mătușa băiatului.

Rudele băiatului împușcat mai susțin că bunicul adolescentului care ar fi tras din armă, a fost la un medic din localitate să ceară certificat precum ca băiatul decedat ar fi avut probleme mintale.

A fost la medicul de familie. A căutat certificat că are ceva probleme mintale”, susține mătușa minorului decedat.

El se ridica spre mașină. Ne-am oprit și i-am zis: Vasile hai să vorbim cum a dispărut copilul. – Nu știu eu am dus un sac de pește acasă”, susține unchiul minorului decedat.

Rudele băiatului nu cred în versiunea oficială a omorului și nu cred că un copil de 14 ani ar fi venit cu un alt copil de șase ani în brațe la fântână.

Împușcătura a fost în partea stângă. Cu mâna stângă trebuia să țină rana. Cu mâna dreptă trebuia să țină rana. Nu putea să țină cu mână dreaptă și să scoată cu mâna asta”, explică Andrei, unchiul băiatului decedat.

Familia copilului împușcat susține că tatăl adolescentului este în relații de prietenie cu polițistul de sector care anchetează cazul, iar acum încearcă să-l mușamalizeze. Contactat de reporterul TV8, polițistul a negat orice relație cu familia suspectului.

Ni s-a că dumneavoastră și tatăl minorului sunteți prieteni, este adevărat ? Nu este adevărat”, a răspuns Alexei Vrăjitoru, șeful Inspectoratului de Poliție, Telenești.

Echipa TV8 nu a reușit să vorbească cu cei doi acuzați, aceștia aveau astăzi poarta încuiată. Tragedia a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Duminica dimineață rudele au alertat poliția după ce băiatul de 6 ani nu s-a întors acasă. Imediat oamenii legii au solicitat și intervenția salvatorilor, iar după câteva ore de căutări, victima a fost găsită în una din fântânile din imediata apropiere a casei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram