Ilan Sor ar putea să fie adus forțat la judecătorie să depună mărturii în dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi. Asta după ce primarul de Orhei, condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie, nu s-a prezentat la ședința de astăzi, deși a fost citat prin telefon direct de către procuror. Dacă și la următoarea ședință Sor nu se va prezenta, acesta va fi adus cu forța.

Potrivit procurorului avocații lui Ilan Șor au spus că acesta nu se poate prezenta la ședință, fără însă a specifica motivul.

Domnul Ilan Șor a fost citat legal ieri pentru a se prezenta în ședința de judecată de astăzi. Prin intermediul avocaților este în imposibilitate de a se prezenta la ședința de astăzi. Noi am să verificăm temeinicia neprezentării martorului și dacă la ședința următoare nu va fi prezent, partea acuzării aducerea silită a martorului”, afirmă procurorul Eugen Rurac.

Deși este martor al acuzări, Ilan Șor este așteptat și de avocații lui Chiril Lucinschi. Astfel, atât apărarea cât și fostul deputat consideră că Șor ar putea confirma nevinovăția acestuia.

„L-am așteptat cu nerăbdare nu că de bucurie sau ceva, dar am vrut să clarificăm unele întrebări. Dacă cunoașteți învinuirea, învinuirea este făcută așa că adică Ilan Șor a furat, dar Chiril Lucinschi o spălat banii”, menționează avocatuș Gheorghe Ulianovschi.

Ce poate să spună, poate să spună adevărul. Adică eu sper cel puțin și cu asta eu cred că toate povestea asta trebuie să se termine. Un adevăr foarte simplu. Omul a avut datorii pe care a trebuit să o achite și a făcut acest lucru”, susține Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Avocatul lui Ilan Șor a refuzat să comenteze motivul neprezentării primarului de Orhei. Ilan Șor este ultimul martor din partea acuzării. Anterior primarul de Orhei a fost deja condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie, în dosarul fraudelor de la BEM. Deși prima instanță a pronunțat sentința la sfârșitul lunii Iunie, Curtea de Apel încă nu a purces la examinarea dosarului, fără a anunța vreun motiv. Chiril Lucinschii a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent fostul deputat se află în arest la domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!