Imagini dramatice cu momentul dezertării soldatului nord-coreean ciuruit de gloanțele soldaților nord-coreeni la granița cu Coreea de Sud au fost date publicității de comandamentul ONU.

Momentele au fost surprinse de camerele de supraveghere. În imaginile surprinse se vede cum un autovehicul trece în viteză prin zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei. Soldații nord-coreeni își părăsesc postul și pleacă în urmărirea mașinii care se oprește într-un șanț. Soldatul iese din mașină și o ia la fugă. În acel moment, militarii nord-coreeni ajung la câțiva metri de el și încep să tragă.

După lăsarea serii, în imaginile cu infraroșu se vede cum soldații sud-coreeni se târăsc până la victima pe care o salvează. Militarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost rănit grav, fiind străpuns de cinci sau șase gloanțe în timp ce încerca disperat să fugă. El a fost preluat de un elicopter militar american și transportat la un spital. Ulterior s-a anunțat că acesta va supraviețui.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!