Circa 1.100 de migranți plecați de pe coastele Libiei au fost salvați miercuri în Marea Mediterană, printre care o femeie care a născut într-o barcă pneumatică în mijlocul mării, au informat paza de coastă italiană și un ONG, relatează AFP, citat de Agerpres.

Paza de coastă a făcut cunoscut într-un comunicat că a recuperat străinii aflați la bordul a zece bărci pneumatice, precum și al unei mici ambarcațiuni din lemn. Operațiunea de salvarea s-a făcut cu ajutorul unei nave a pazei de coastă, unui vas al marinei militare italiene, precum și a unor unități ale organizației neguvernamentale.

ONG-ul Mission Lifeline a anunțat la rândul său într-un mesaj pe Twitter că o femeie a născut la bordul unui bărci pneumatice.

În total, 114.600 de migranți au debarcat în Italia de la începutul anului, date în scădere cu 32% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!