Conducerea raionul Călărași a identificat circa 50 de hectare, care pot servi drept platformă pentru viitoarea subzonă. Președintele raionului Călăraș Sergiu Artene, a menționat că deja se duc tratative cum potențialii rezidenți, care sunt gata să realizeze proiecte investiționale în industria ușoară, agrobusiness, prestare servicii ș.a.

Aflat într-o vizită în raionul Călărași, ministru al Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a menționat că după finalizarea proiectelor de infrastructură de interes național, în special gazoductului Ungheni-Chișinău, care traversează teritoriul raionului, a traseului național și apeductului dintre municipiile Chișinău – Ungheni, precum și altor programe de dezvoltare regională, raionul Călărași va avea o infrastructură excelentă pentru dezvoltarea unei platforme industriale, bazate pe tehnologii și inovații moderne.

Calmîc a mai declarat că consideră că raionul Călărași are un potențial pentru dezvoltarea unei platforme industriale și noi vom susține demersurile autorităților locale de creare a unei subzone economie libere în această zonă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!