Compania Tehno Exclusiv SRL care deține magazinul Conect a fost amendată cu peste 60 mii de lei pentru încălcarea legii concurenței. Mai exact pentru concentrarea economică după ce a preluat 100% din capitalul social al companiei BTS PRO SRL. Acțiunea dată a avut loc fără a notifica Consiliul Concurenței (CC) până la punerea în aplicare a acesteia.

În decizia plenului CC se arată că în anul anterior tranzacției părțile implicate în operațiunea de concentrare economică au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10 milioane de lei. Astfel, rezultă că operațiunea dată intră sub incidența criteriilor stipulate în art. 22 alin. (1) din Legea concurenței și urma a fi notificată Consiliului Concurenței până la punerea în aplicare a acesteia.

În decizie se mai menționează că urmare a investigării cazului s-a luat în considerare colaborarea efectivă a lui Bălănuță Marin, asociat unic al întreprinderilor „Tehno Exclusiv”SRL și „BTS PRO”SRL, cu Consiliul Concurenței
dincolo de obligația sa legală de a coopera. Astfel, Consiliul Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial preluarea B.T.S PRO SRL, însă a aplicat și amendă de 60 de mii de lei, pentru nenotificarea concentrării economice. Amenda urmează a fi achitată în bugetul de stat.

Menționăm că conform prevederilor legislației concurențiale operaţiunile de concentrare trebuie obligatoriu notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea lor în aplicare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!