Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD) organizează, în contextul sărbătorilor de iarnă - Bienala Diasporei, prima ediție – un eveniment de networking cu și pentru diasporă, care oferă o platformă de comunicare celor ce intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă și are drept scop promovarea și aprecierea persoanelor din diasporă care au obținut rezultate în diverse domenii de activitate.

Prin intermediul acestui eveniment, BRD își propune identificarea și recunoașterea publică a persoanelor din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate; mediatizarea rezultatelor din diverse arii de activitate obținute de către membrii diasporei; promovarea și încurajarea migranților reveniți; intensificarea dialogului dintre Guvern și diasporă.

BienalaDiasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18:00, or. Chișinău, în incinta Palatului Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

Invitați ai evenimentului vor fi înalți demnitari de Stat, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Nominalizările pentru Bienala Diasporei, ediția 2017 sunt următoarele:
– Jurnaliști în diasporă (jurnaliști profesioniști sau amatori care au scris despre diasporă sau R. Moldova în afara țării)
– Medici fără frontiere;
– Din nou acasă (migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii);
– DOR cu talent (participanți ai programului DOR care au reușit în diverse domenii promovând R.Moldova);
– Cu drag pentru acasă (băștinași implicați în Proiectul de dezvoltare locală MiDL).

BRD vă invită să participați la Bienala Diasporei 2017 și să vă implicați în organizare, iar pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului completați formularul de înregistrare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!