Primarul general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a participat la ședința Consiliului local Trușeni, localitate din componența municipiului. Scopul vizitei primarului capitalei în suburbie a fost de a discuta şi a găsi soluţii, de comun cu autorităţile locale din Truşeni, în problema privind asigurarea cu transport public spre Chișinău a locuitorilor comunei.

Primarul Silvia Radu şi-a exprimat nemulţumirea de faptul că primarul de Trușeni a convocat o ședință extraordinară a Consiliului local, pe ordinea de zi fiind inclusă chestiunea în cauză, personal însă a plecat într-o deplasare, din cont propriu, în Ucraina.

În context, în discursul său din ședința Consiliului local Trușeni, primarul interimar al capitalei a precizat că municipalitatea a găsit deja o soluţie pentru asigurarea localității cu transport public spre Chișinău, prin suplinirea cu 4 unităţi de transport pe ruta de microbuz nr. 135. În acelaşi timp, ruta de autobuz nr. 17 va fi suplinită cu o unitate de transport – autobuz de capacitate mare.

De asemenea, va fi modificat graficul de circulaţie a unităţilor de transport de pe rutele existente, astfel încât să fie redus timpul de aşteptare în staţii.

Aceste soluţii sunt provizorii, însă i-a asigurat pe aleşii locali din Truşeni că locuitorilor de aici vor beneficia de servicii mult mai calitative ca până acum.

În altă ordine de idei, Silvia Radu a informat că Primăria Chişinău examinează posibilitatea de a contracta un operator privat care să asigure transportarea elevilor din Truşeni spre şcolile din capitală, unde îşi fac studiile. Până la o decizie definitivă în acest sens, primarul general interimar a solicitat aleşilor locali din Truşeni să stabilească un itinerar al acestor rute speciale, reieşind din amplasarea instituţiilor de învăţământ din Chişinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!