Câteva zeci de mii de oameni au protestat duminică seara în mai multe orașe din România și în București cerând retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului, menționează Agerpres.

Manifestările s-au încheiat în jurul orei 22,00, fără incidente.

Dacă în București s-au strâns peste 20.000 de participanți la miting, în țară, în majoritatea cazurilor au ieșit în stradă câteva sute de oameni. Au fost și orașe unde s-a înregistrat o prezență mai ridicată, inclusiv comparativ cu protestele anterioare, din această lună — aproximativ 3.000 de protestatari la Brașov sau 7.000 la Sibiu.

Peste 3.000 de persoane au protestat la Brașov, pentru a patra săptămână consecutiv, cerând retragerea Legilor Justiției și anularea modificărilor la Codul Fiscal.

Circulația mijloacelor de transport în comun a fost, pentru scurt timp, afectată de trecerea coloanei de manifestanți.

Protestatarii au scandat „Hoții”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD și ALDE să plece de la guvernare”, „Fără corupți la guvernare”, „PSD, ciuma roșie”, „Demisia”, „Jos Guvernul mincinos”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”. Ei au fluturat steaguri, au suflat în vuvuzele, au bătut în tobe și au sunat din clopoței și tălăngi.

Printre protestatari s-au aflat și reprezentanți ai filialei județene Cartel Alfa.

Peste 2.000 de oameni au ieșit din case și la Iași pentru a participa la un miting și un marș de protest față de modificările aduse legilor Justiției și Codului Fiscal.

Persoane de toate vârstele au venit în Piața Unirii și au scandat mesaje împotriva guvernului, a liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader. În Piața Unirii s-au auzit lozinci precum „PSD, ciuma roșie”, „PSD partid de hoți”, „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, „Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, „Dragnea, România nu e a ta”, „România, trezește-te”.

Acompaniați de zgomotul vuvuzelelor, fluierelor și huiduielilor, manifestanții au plecat în marș pe străzile din centru. În fața sediului PSD, au scandat din nou lozinci antiguvernamentale și împotriva lui Liviu Dragnea. Ei au purtat pancarte pe care se putea citi „Terminăm ce am început în 1989”, „Jos PSD”, „Cetățenii au dreptul și obligația să apere România”, „Iohannis, ești bine?”, „Care e viitorul meu? Dragnea vreau să știu și eu”, „Fără condamnați sau inculpați în funcții publice, pe viață!”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!