Măsuri sporite de securitate la Berlin la Târgul de Crăciun. Asta după ce anul trecut, la târg, un camion a intrat în mulțime și a ucis 12 persoane, scrie EuroNews.

„Atacul de anul trecut ne-a marcat. Dar de noi au avut grijă. Noi ne-am revenit după acele clipe sumbre. Vrem să readucem bucuria pe chipurile oamenilor. Asta am făcut mereu. Suntem plini de speranțe și nimeni nu ne poate intimida”, a menționat Mikael Rodin, reprezentant al asociației târgurilor din Berlin.

La târg sunt așteptați peste 1 milion de oameni. Pentru o maximă protecție, locația unde urmează să se desfășoare evenimentul a fost încercuită cu blocuri din beton. La 18 decembrie, Târgul de Crăciun va fi închis pentru comemorarea victimelor atacului de anul trecut.

La 19 decembrie 2016, un terorist, aflat la volanul unui camion de 20 de tone, care transportă oțel, a intrat în mulțime la Berlin. Atacatorul a fost împușcat de polițiști.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!