Șefii Azilului Republican pentru Pensionari și Invalizi, despre care TV8 a relatat ieri, au fost suspendați din funcție. Asta după ce s-a stabilit că oamenii care locuiesc la azil nu aveau condiții minime de trai și erau hrăniți cu mâncare alterată. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost inițiat un grup de lucru care urmează să verifice activitatea și condițiile de la azil. Cei de la Serviciul de presă au refuzat să ne spună cine sunt membrii comisiei.

„Pe perioada anchetei, șefii sunt suspendați. Am inițiat o anchetă internă. Când vor fi concluziile comisiei, vom veni cu un comunicat de presă. Nu pot să spun acum cine face parte din comisie, ce fac și care sunt acțiunile”, a declarat Cristina Stratulat, serviciu de presă al MSMPS.

Încălcările au fost depistate după ce inspectorii Curții de Conturi au efectuat un control inopinat. Aceștia au depistat abateri privind evidenta contabilă, achizițiile publice, dar și faptul că oamenii trăiesc în condiții inumane, fiind hrăniți cu alimente alterate. Curtea de Conturi a formulat mai multe recomandări de ordin financiar-contabil, iar în următoarele 3 luni, administrația azilului urma să informeze Curtea cu privire la înlăturarea neregulilor financiare depistate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!