/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Bugetul de stat 2018: Au planificat peste 94 de milioane de lei pentru alegeri prezidențiale. Ministrul Finanțelor: E e o greșeală

missing
01 decembrie 2017, ora 13:37

Domnule ministru am descoperit un lucru interesant în nota informativă, nu știu e o erată, sau ceva ce nu cunoaștem noi, dvs. propuneți la pagina 41 alocații aferente organizării și desfășurării alegerilor la funcția de președinte al țării. Noi la anul avem alegeri ale președintelui țării?, parcă eu știam că sunt în 2020. Ori domnul Dodon pleacă,ori va fi un impeachment despre care încă nu se știe, adică am vrea să știm de ce ministerul Finanțelor a oferit bani pentru alegerea președintelui țării”, a întrebat Valeriu Ghilețchi.

În replică ministrul Finanțelor Octavian Armaşu a spus că este o greșeală.

Potrivit deputatului era importanta de clarifica pentru că „domnul Voronin poate vrea să candideze la anul și atunci era important să cunoască acest lucru, că în buget sunt oferiți bani pentru alegerile prezidențiale”, menționând: – „95 de milioane de lei, vă imaginați ce campanie se poate face”.

Analizând nota informativă a proiectului întradevăr găsim la pagina 41 un punct cu privire ma majorarea alocațiilor pentru, unde este inclus – alocații aferente organizării și desfășurării alegerilor la funcția de Președinte al țării – 94,4 mil.lei.

În prezent în plenul parlamentului se continuă discuțiile asupra proiectului Bugetului de Stat pentru 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram