În Parcul Industrial „Edineț” a fost deschis un depozit frigorific cu sală de sortare a fructelor și ambalare a fructelor.

Proiectul de construcție a depozitului, al cărui beneficiar este cooperativa de întreprinzător „Ecofruct Com”, a fost realizat cu suportul unui grant oferit de Banca mondială prin intermediul Proiectului „Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

Prezent la evenimentul de deschidere a depozitului, vicepremierul Octavin Calmîc a menționat că acesta este un prin pas spre crearea unei infrastructuri moderne de păstrare și sortare a fructelor și legumelor în regiunea de nord al țării, oferirea unor servicii de calitate mai multor agenți economici din sectorul agroalimentar.

Unul dintre rezidenții parcului este compania TB Fruit, care într-un timp scurt a reușit să construiască și să dea în exploatare cea mai modernă fabrică de producere a sucurilor concentrate din țară, investind în proiectul dat peste 15 milioane euro. Potrivit reprezentantului companiei, la moment acesta colaborează cu peste 1200 de producători din toată țara, reușind să proceseze 1800 de tone de mere/24 ore. La moment, aici au fost deschise 168 locuri de muncă, cu cel mai mare salariu din regiune. „Suntem liderii ramurii la indicatorii de producere și nu ne vom opri aici. Până în prezent am exportat pe piața UE, iar din 2018 vrem să exportăm concentrat de sucuri pe piața SUA. Un accent special îl punem pe eficiența energetică, aplicăm tehnologii noi de energie regenerabilă, etc”, a spus reprezentantul companiei.

În cadrul vizitei a fost abordată și posibilitatea extinderii companiei TB Fruit în alte regiuni ale țării, prin construcția unei noi fabrici de procesare a fructelor și legumelor. În context, reprezentantul companiei a menționat că această posibilitate se examinează de concernul din care fac parte, deoarece întreprinderea din Republica Moldova a înregistrat în ultimii ani cele mai bune rezultate.

În cei patru ani de activitate a Parcului industrial „Edineț”, volumul investițiilor realizate de cei cinci rezidenți a constituit peste 402 milioane lei, iar volumul vânzărilor fiind de 361,5 milioane lei. În perioada respectivă de timp fiind achitate 13,8 milioane de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!