/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

PSRM: Băsescu a făcut propagandă politică în universități. Voronin: Nu trebuie să atragem așa mare atenție acestui Băsescu

missing
01 decembrie 2017, ora 10:58

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, citind propunerea socialiștilor a citit în loc de R. Moldova, România. „PSRM cere audierea în ședința de astăzi a ministerului Educație cu privire la cazurile de propagandă politică și chemarea la lichidarea statului R. Moldova în timpul orelor de către Traian Băsescu, ex-președintele României. Reiterăm că aceste acțiuni încalcă grav Constituția și legislația națională a României, a R. Moldova, cer scuze de drept”.

Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, în susținerea propunerii a declarat că Parlamentul trebuie să ia atitudine și să afle care au fost factorii de decizie din cadrul Ministerului Educației care au permis „și au deschis larg ușile instituțiilor de învățământ pentru această propagandă politică”. Potrivit lui, „Traian Băsescu a vizitat în ore de studiu, mai multe universități din țară, cât și unele instituții liceale și școlare”, fapt care a rămas fără nici o reacție a autorităților oficiale. Astfel, Bătrâncea a solicitat audierea ME în ședința parlamentului „cu explicații de rigoare cine a permis această fărădelege”.

În schimb, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin are o altă părere, afirmând că nu ar trebui să atragă atenție acestui Băsescu.

Observăm acest comportament și această intervenție. Dar eu am altă opinie. Nu trebuie să atragem așa mare atenție acestui Băsescu. Băsescu nu lucrează pentru Moldova și nu a lucrat niciodată și nu o să lucreze, el lucrează pentru el, el dorește să fie candidat la următoarele alegeri prezidențiale din România. Și umblă și la acei care au cetățenia română, moldoveni, le toarnă lapșa pe urechi, ca la alegerile următoare să-l susțină, moldovenii să-l voteze pe Băsescu. Nu vrea să fie deputat la noi, dar nici nouă nu ne trebuie. Noi doar i-am ridica rating-ul lui Băsescu cu aceste audieri”, a declarat Voronin.

Propunerea socialiștilor nu a fost susținută, iar Candu a spus că în acest context îi transmite salutări cordiale lui Băsescu, după o replică a lui Voronin, Candu s-a corectat „bine din partea mea îi transmit”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram