economie

Strugurii din Moldova s-au bucurat de succes în Polonia. Producătorii autohtoni vor exporta 40 de tone săptămânal

03 decembrie 2017, ora 08:00
Distribuie:

Pe parcursul a trei zile producătorii și exportatorii moldoveni de struguri s-au întâlnit cu peste 20 de importatori și reprezentanți ai rețelelor de magazine din Polonia și au discutat posibilitatea livrării strugurilor soiul Moldova.

Strugurii soiul Moldova s-au bucurat de succes în Polonia, fiind apreciați pentru gustul lor deosebit, comparabil cu strugurii italieni. Pentru a crește exporturile de struguri Moldova în Polonia producătorii noștri trebuie să îmbunătățească aspectul, uniformitatea strugurilor și ambalajul, a precizat reprezentatul proiectului USAID.

Totodată, pentru a majora exporturile de struguri în Polonia producători moldoveni intenționează să solicite autorităților de la Chișinău să intensifice negocierile cu UE pentru a majora cota de export pentru struguri.

În ultimii doi ani exportul de struguri în Polonia a crescut. Potrivit datelor statistice, în 2016 Republica Moldova a exportat cca 98 de tone de struguri în Polonia, iar în 10 luni ale anului 2017, exportul de struguri în Polonia a fost de 595 de tone de struguri, prețul mediu de export fiind 0,87 USD per kilogram. Totodată, Republica Moldova a solicitat recent Uniunii Europene să majoreze cota de import pentru strugurii proaspeți din Moldova până la 25 000 tone.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram