/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Primii miliardari din bitcoini au devenit frații Winklewoss, cunoscuţi şi ca cei care au avut ideea Facebook

04 decembrie 2017, ora 06:49

Potrivit sursei citate, cei doi frați au investit acum patru ani în moneda virtuală bitcoin suma de 11 milioane de dolari, ceea ce-i face să ajungă drept unii din cei mai bogați membri al clubuluil Bitcoin. La acea perioadă, prețul pentru un bitcoin era de 120 de dolari. Între timp, prețul unei singure unități a crescut de 90 de ori.

În 2013, frații au făcut declarație cum că sunt deținătorii al 1% din numărul total de Bitcoin existenți pe piața cripto valutară. Potrivit lui Cameron Winklevoss, moneda virtuală ar putea ajunge la o valoare de 40.000 de dolari, iar piaţa să fie evaluată la 400 de miliarde de dolari.

La lansarea sa, în februarie 2009, un bitcoin era echivalentul câtorva cenți, iar la începutul lunii decembrie 2017, a ajuns și la 11.000 de dolari.

Născuţi pe 21 august 1981, cei doi fraţi au devenit cunoscuţi pentru că au fondat HarvardConnection, pe când studiau la universitate. Aceasta se dorea o reţea socială pe internet care să conecteze studenţii universităţii. L-au luat în echipa pe Divya Narendra, dar şi pe Mark Zuckerberg. Acesta din urmă a dezvoltat ideea, dar a lansat-o singur, sub numele de “The Facebook”. În 2000 ei au intrat la Harvard şi au obţinut diplome în economie. De asemenea, ei au participat la Olimpiada din 2008 de la Beijing în proba de canotaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram