/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ CCA s-a răzgândit. Nu mai vrea să examineze subiectul cesionării licenței TV8

04 decembrie 2017, ora 16:33

După ce CCA a amânat în două rânduri examinarea cesionării licenței TV8 de la compania „Analitic Media Grup” către Asociația Obștească „Media Alternativa”, chestiunea a fost introdusă de două ori pe ordinea de zi: odată la o ședință urgentă, dar care nu a avut loc din lipsă de cvorum, iar a doua oară la o ședință care a fost amânată fără explicații. La ultima ședință, când s-a întrunit cvorumul, președintele instituției a refuzat să mai includă subiectul în agendă.

„Nu suportă amânarea și nu aș vrea să fiu acuzată, în calitate de membru al Consiliului, de lipsă de acțiune și de neexercitare a atribuțiilor pe care le am”, a declarat Mariana Onceanu-Hadârcă, membru CCA.

A amâna cererea de cesionare până la pronunțarea unei decizii judecătorești definitive. Este o decizie pe care o avem”, a menționat Dragoș Vicol, președintele CCA.

„Da, dle președinte. Dar tot noi am inclus-o pe ordinea de zi și urma să o examinăm. O decizie judecătorească poate să dureze ani de zile, iar un post TV trebuie să funcționeze”, a replicat Mariana Onceanu-Hadârcă.

„Avem o decizie pe care trebuie s-o respectăm”, a răspuns Dragoș Vicol.

Pe de altă parte, avocatul companiei TV8 se arată nedumerit față de acțiunile CCA, care anterior a declarat că nu-și dorește un proces de judecată cu postul nostru de televiziune.

„Acum trebuie de văzut CCA-ul până la urmă dorește sau nu dorește un proces. Fiindcă, o ședință de judecată propriu-zisă încă nu a fost. La proces se poate renunța în orice moment, asta nu există nici un impediment fiindcă, dacă dispare problema dispare procesul. Este oarecum neînțeleasă poziția domnului președinte”, susține avocatul TV8, Victor Panțîru.

Anterior, Dragoș Vicol a sugerat postului nostru de televiziune să-și retragă cererea de chemare în judecată în care TV8 denunța amânarea examinării cesionării licenței. Pentru a demonstra deschidere pentru negocieri, administrația TV8 a expediat o scrisoare oficială în adresa CCA, în care solicită o întrevedere cu membrii instituției. La întrunire urmează să participe și observatori internaționali, care monitorizează cazul. Consiliul nu a remis, deocamdată, niciun răspuns. Anterior, mai multe ONG-uri de media și-au exprimat îngrijorarea față de această tergiversare vădit intenționată de examinare a cesionării licenței TV8 către o asociație de profesioniști media. CCA le-a atacat însă, acuzând semnatarii de dezinformare.

Reporteri: Anastasia Antoceanu și Sergiu Niculiță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram