/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Avocatul poporului a prezentat un raport privind cazul Braguța. Concluzia: Statul e vinovat

missing
05 decembrie 2017, ora 15:21

Potrivit membrilor grupului de lucru, cazul lui Braguța a avut loc deoarece există mai multe lacune în legislație, iar angajații din diverse structuri ale statului nu știu cum să se comporte cu persoane cu devieri psihice. În raport, sunt prezentate neregulile care au fost depistate în fiecare instituție în care s-a aflat Braguța în custodia statului, iar la final ca o concluzie echipa avocatului Poporului au declarat că în cazul de față e vinovat statul.

Raportul prezintă detalii începând cu necesitatea stopării mijlocului de transport, pe etape analizând fiecare acțiune a actorilor din diferite instituții ale statului. În baza constatărilor efectuate de către Avocatul Poporului, s-a venit cu recomandări către instituțiile vizate în fiecare segment în parte.

Pentru a se documenta, membrii grupului de lucru au efectuat vizite de documentare în instituțiile de tip închis și deschis, care au asigurat detenția, precum și tratamentul lui Andrei Braguța. Scopul acestor vizite a fost de a monitoriza, de facto și de jure, situația din instituțiile respective, respectarea principiilor și mecanismelor de activitate internă, colaborarea intra și inter-instituțională, modul de asigurare a garanțiilor împotriva relelor tratamente și torturii, componenta de acordare a asistenței medicală a pacienților, ridicării de acte și probe, interviuri, chestionarea angajaților, ș.a.

Menționăm că cazul Braguța a apărut în spațiul mediatic la 29 august 2017, când au apărut informații cu privire la decesul cetățeanului Andrei Braguța, în condiții dubioase, în sistemul penitenciar al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram